Warning: Use of undefined constant FACEBOOK - assumed 'FACEBOOK' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/librdona/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/product/product.php on line 452 Epicur si arta fericirii Ce ne invata filosofii antici despre cum sa traim - DON-00825855

Transport gratuit la comenzi peste 150 lei

contact@librariadonaris.ro 0752 089 083
0
0
Produse
RON
inapoi

Epicur si arta fericirii Ce ne invata filosofii antici despre cum sa traim

Categorie: Carte, Filosofie, Cod produs: DON-00825855 Cod bare: 9786063388996 Editura/brand: Litera Numar pagini: 80 Data publicarii: 2022

27,90 Lei

Opinia clientilor:

1
Stoc limitat

De ce avem nevoie pentru a trăi o viață fericită?

Acum mai bine de două mii de ani, filosoful grec Epicur a oferit un răspuns aparent simplu: avem nevoie doar de plăcere.

Astăzi tindem să asociem cuvântul „epicurism“ cu aprecierea unor mâncăruri sau vinuri bune și cu o indulgență decadentă. Însă, precum afirmă filosoful John Sellars, aceste concepții sunt total opuse ideii vieții plăcute dezvoltate de Epicur și de discipolii săi, care erau mai preocupați de plăcerile mentale și de evitarea durerii. Scopul acestora, pe scurt, era o viață trăită în liniște.

În acest volum, Sellars ne poartă prin istoria epicurismului, de la grădina secretă de la marginea Atenei antice la străzile Romei, arătându-ne cum această filosofie ne poate ajuta să redescoperim fericirea, prietenia, natura și existența în această lume.

JOHN SELLARS este lector de filosofie la Royal Hollow, Universitatea din Londra, și colaborator științific extern la King’s College, Londra. Este cofondator al Centrului pentru Filosofie Antică din Londra și membru în două organizații nonprofit, Modern Stoicism și The Aurelius Foundation, care își propun să aducă stoicismul antic în fața unui public mai numeros. Cărțile sale, printre care The Art of Living: The Stoics on the Nature and Function of Philosophy (Arta de a trăi: Stoicii despre natura și funcția filosofiei) și Marcus Aurelius, sunt traduse în zece limbi.Acorda o nota:

Din aceeasi categorie