Una dintre cele mai bune cărţi despre lumea artei.
The New York Times
Un portret memorabil al unei lumi aparte. Vogue
Piaţa de artă a explodat. Numărul de vizitatori ai muzeelor este în creştere. Tot mai mulţi oameni se proclamă artişti.
Arta contemporană a devenit o distracţie de masă, un bun de lux, un punct din fişa postului pentru unii sau un soi de religie alternativă, pentru alţii.
Într-o serie de naraţiuni descrise într-o cadenţă excelentă, Sarah Thornton investighează dramatismul unei licitaţii la Christie’s, procesul de creaţie din atelierele lui Takashi Murakami, elita colecţionarilor de la Târgul de Artă de la Basel, excentricităţile revistei Artforum, competiţia din
spatele unui important premiu artistic, viaţa în cadrul unui faimos seminar la o şcoală de artă şi minunăţiile Bienalei de la Veneţia.
Prezentând într-un stil savuros instituţiile care au puterea de a modela istoria artei şi având la bază sute de interviuri cu actori importanţi ai domeniului, studiul etnografic al lui Thornton ne va schimba radical felul în care privim cultura contemporană.
Sarah Thornton este scriitoare şi sociolog al culturii. Fost corespondent principal pentru artă contemporană al revistei The Economist, Thornton a colaborat cu multe alte publicaţii, printre care Artforum, The Guardian şi The New Yorker, şi a contribuit la emisiuni BBC, NPR şi ZDF.
A susţinut conferinţe şi a participat la seminarii organizate de muzee, universităţi şi festivaluri literare din toată lumea.
După un an de cercetare în cadrul unei agenţii internaţionale de publicitate, Thornton s-a întors la prima sa dragoste — arta — şi a început documentarea cărţii care avea să devină Şapte zile în lumea artei. Numită de The New York Times una dintre cele mai bune cărţi despre lumea artei, lucrarea sa este un succes internaţional, fiind tradusă în 20 de limbi.